Hexe-BG-weiß

Granateplekjerneolje

Økologisk, kaldpresset granateplekjerneolje til kremer, lotioner, ansiktsoljer og hårpleieprodukter. Kostbar olje med ekstrem mange antioksidanter og virkestoffer.

75.00 kr549.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Granatepletreet, også kalt for grenadine, er en veldig gammel kulturplante som mest sannsynligvis har sin opprinnelse i Asia. De store lysende røde frukter er fylt med frø som sitter i det granat-røde fruktkjøttet. Idad dyrkes treet i alle tropiske og subtropiske strøk, men også i Europa. Granateplefrøolje er veldig kostbart: Man trenger ca 100 kilo frø til å få 500 gramm olje. Oljen blir vunnet med forsiktig kaldpressing og inneholder mye av den sjeldne flerumettete fettsyren punicinsyre som virker som svært sterk antioksidant. I tillegg inneholder denne verdifulle oljen også plantehormoner som også virker som antioksidant og som virker hormonell harmoniserende. Flavonoider, polyfenoler, og phytosteroler kompletterer spekteret av de uvanlig sterke regenererende substanser.
Sammenliknet med andre oljer er granateplefrøolje litt tykkere i konsistensen. Den hører til de dyrere oljer, men er virkelig en skatt og kostbarhet blant oljer med virkestoffer.
I kosmetikken blir den brukt i kremer og lotioner for moden, tørr, og stresset hud. Den virker veldig regenererende på vevet og fremmer nydannelse av hudceller. Den betennelseshemmende virkningen støtter pleie av huden ved neurodermitis, eksem og solbrenthet. I en studie med mus viste granateplefrøolje seg som signifikant virkningsfull mot hudkarsinomer (Justin J. Hora, Emily R. Maydew, Ephraim P. Lansky, Chandradhar Dwivedi: Chemopreventive Effects of Pomegranate Seed Oil on Skin Tumor Development in CD1 Mice. In: Journal of Medicinal Food. Oktober 2003, 6(3), S. 157–161)

Oljer som tørker fort og har mange verdifulle innholdstoffer, særlig antioksidanter, er lysømfintlig og kan bli kjapt til harpiks. Granateplekjerneolje skal derfor lagres lukket, kjølig og mørkt og skal brukes opp i løpet av 2-3 måneder.

 

INCI: Punica granatum seed oil
Bruk: Kremer, lotioner, ansiktsoljer, hårpleieprodukter,
Produktdetaljer:
Opprinnelsesland: Tyrkia:
Forsåpningstall: 139 mg NaOH/g, 185 – 195 mg KOH/g
Jodtall: 210 – 250
Fettyresammensetning:
Punicinsyre: > 60 %
Linolsyre: 4,0 – 10,0 %
Kvalitet: Økologisk

Tilleggsinformasjon

milliliter

10, 100, 30