Heksehuset har i mange år drevet med kurs og opplæring i hjemmelaging av naturkosmetikk og såper. Vi begynte med de enkleste oppskrifter som folk har brukt i flere hundre år, men etter hvert kom det flere og flere av de nye fascinerende stoffer som man får idag i tillegg. 

Mens Torsten er praktikeren i bedriften, står Susanne i bakgrunnen med kunnskap og coaching. Susanne er vokst opp på en gård i de tyske Alpene, hvor de fortsatt i dag produserer det meste selv. Fra rengjøringsmidler og kosmetikk til ost, pølser og ullprodukter. Kunnskapet hennes er derfor ikke lært i kurser, men hun rett og slett vokste opp med det og hun er utrolig glad i videreformidle dette kunnskapet at ikke det blir tapt.

Torstens opprinnelige bakgrunn er i spedisjon og transportøkonomi, mens Susanne studerte medisin med senere fagretning i evidensbasert natur- og klostermedisin.

Fra små av var begge fascinert av bier og er pr i dag blant Østfolds største birøktere. Det startet med en hobby, og det utviklet seg til å få et ønske om å tilby norske gode produkter til kundene fra bier som lever i naturlige kasser laget av tre og på egne vokstavler.

Mens de fleste birøktere i dag bruker styroporkasser, og mange bruker plastrammer, bor våre bier i naturlige trekasser og bygger sine tavler fullstendig med sin egen produsert voks. Fordelene er at trekasser «puster» og det dannes ikke kondens eller mugg i bienes hus om vinteren. 

Trekassene er malt med Lixum beis, den eneste godkjente økologiske utebeis med et spesiell patent og uten giftstoffer i Europa for tiden. Beisen ble testet på biene og skader de ikke, selv hvis de spiser den.

Også om vinteren blir biene våre ikke utelukket fôret med sukkerlake, men de får tilbake honningen de har samlet til Juni, da den er lett og veldig verdifull for de. (Honning som blir samlet etterpå, særlig lynghonning fører til bukløp og kan være dødelig for biene om vinteren.) Derfor har vi bare begrensete mengder av sommerhonning å tilby.

Vi strever etter birøkt som absolutt retter seg etter bienes premisser. Våre dronninger er selvfølgelig IKKE vingeklippet. 

Da økologisk birøkt krever et stort område av 3 km i hver retning uten sprøytete åkrer eller sterk traffikerte veier er det dessverre ikke mulig for oss å bli debio-godkjent. Men vi gjør alt vi kan for å ellers garantere de beste omgivelser både inn og utenfor kuben for «jentene våre»

Til gjengjeld gir biene oss mye mer enn deilig honning. . Bivoks, propolis, pollen og dronninggele er fantastiske produkter med helt unike egenskaper for helse og velvære. Ikke å snakke om store mengder av frukt og bær som våre flittige hjelpere pollinerer hos forskjellige bønder i Viken.