Hexe-BG-weiß

Sheasmør raffinert

Sheasmør blir hovedsakelig brukt som høyverdig naturlig fettkomponent i kremer og bodybutter. Den er veldig pleiende med en høy vitamin e andel og mange umettete fettsyrer, som bygger opp og beskytter hudbarrieren på en naturlig måte.

89.00 kr189.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Sheasmør blir laget av nøttene til sheatreet. Nativ sheasmør inneholder verdifulle substanser som phytosteroler, voksester, tocopheroler, antioxidativ virkende catechiner, gallussyre og hudvennlige fettsyrer.

Det blir ofte nevnt at den inneholder allantoin, en betennelseshemmende, celleregenererende substans som også hjelper på helberedelse av sår. Faktisk kann man påvise allantoin i vannekstrakten av sheanøtter, men den finnes ikke i selve sheasmøren. Vil man ha den i sin kreme, så må man tilføye det ekstra.
Ved siden av palmitin- og linolsyre, er spekteret av fettsyrer i sheasmør hovedsakelig preget av stearin- og oljesyre som til sammen utgjør tundt 85-90% av fettsyrene.
Avhengig av hvor den kommer fra varierer innholden, utseende, lukt og konsistens delvis betydelig.

Med sitt stor spekter av innholdsstoffer, regulerer sheasmør fuktigheten i huden og virker beroligende og gjør huden glattere. Den styrker lipidbarrieren og gjør den derfor utmerket til behandling av neurodermitisk, tørr og barriereskadet hud. Den demper betent og stresset hud og kan også brukes pur eller i kobinasjon med oljer som salve/balsam.
Sheasmør gir en smidig konsistens og viser en god inntrekningsevne.

God nativ kvalitet viser en homogen struktur og et lys farge. Kommer den fra Ghana kann den også være litt gult.

INCI: Butyrospermum parkii butter
Bruksområde: Kremer, lotioner, dusjsåpe, hårpleieprodukter, Bodybutter, Body-Melt, Såpe
Opprinnelsesland: Nederland
Utseende: fast, hvit
Flammepunkt: > 200 °C
Forsåpningstall 128,2 mg NaOH/g, 185 mg KOH/g
Jodtall: 48 – 75
Fettsyresammensetning:
Oljesyre:        40,0 – 57,0 %
Stearinsyre: 32,0 – 50,0 %

Tilleggsinformasjon

gramm

300, 700