Hexe-BG-weiß

Lysolecitin flytende

Ekstremt hudvennlig, naturlig emulgator som dekker et veldig bred spekter av behov. Kan brukes til emulsjoner o/v og v/o, badeoljer, dusjgel, hårsjampo og balsam. Sørger for at produkter blir mer fuktighetsgivende og får god  inntrekningsevne.

109.00 kr489.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

INCI: Lysolecithin
HLB-Verdi: 9
Funksion: O/V-emulgator
Klasse: amfoter
Dosering: I emulsjoner ca. 3 %, som co-emulgator  0,5–1 %, i badeprodukter opptil  10 %.

I hårpleieprodukter opptil 5 %, i shampooer og dusjsåper 1–3 % I o/v emulsjoner fungerer lysolecitin med en konsentrasjon av rundt  3 % som eneste emulgator. (i kombinasjon med gel dannende stoffer og flere konsistensgivere, og co-emulgerende lipider som lanolin eller cetylalkohol). Som co-emulgator bruker man 0,5-1%.
I badeprodukter som oljebad, oljebadesalt, dusj- eller badepraliner er det som regel nok med 10% av fettandelen.
Lecitiner inneholder mange umettete fettsyrer og er derfor ganske oksidasjonssensibel. Derfor skulle man oppbevare de lukket, kjølig og mørk. I kjøleskapet kan de oppbevares rundt 18 måneder etter man har åpnet forpakningen.
Lysolecitin er et modifisert lecitin. Med hjelp av et enzym blir en fettsyre naturlig erstattet med et molekyl av OH-gruppen. Dette øker hydrophilien betraktelig. Med sin HLB-verdi av 9 som ligger mellom o/v og v/o emulgatorene dekker det et bred spekter av mulige emulsjoner i praksis, og binder fettkomponenter veldig effektiv.
Virkning og bruk:
Den mest tydelige forskjellen mellom lysolecitin og andre lecitiner er hudvennlighet og følelsen av emulsjonene på huden. De virker ‘lettere’, mindre fet, mindre stappende og danner en mykere film, gir mer fuktighet og trekker inn kjappere. Bivoks mister i forbindelse med lysolecitin sin ‘harde, voksete’ følelse, lanolin sin ‘klistrende tyngde’ og virker intensivere, fuktighetsgivende og ‘mett’.
Lysolecitin mindrer konsistensen i produktene og er derfor utmerket til  lotions og fluids som får en veldig fin tekstur og silkemyk haptik
I hårpleieprodukter har lysolecitin erobret sin plass som pleiende, gjen-fettende og kondisjonerende tilsetningsstoff i sjampoer (1-3%), hårfluids og balsamer (opptil 5%). Også i dusjgel, særlig med pH-verdi lavere enn 5,5 virker fosfolipider som kationiske lipider kondisjonerende, og trekker inn i håroverflaten av skadet hår.
I badeoljer er lysolecitin en populær og hudvennlig erstatning av den PEG-baserte Fluidlecitin BE. Så er det sammen med
Dermofeel® PP den mest brukte emulgator i naturlige og økologiske badeprodukter.
Lysolecitin er ukomplisert i å blande i både olje og vann og er heller ikke pH sensibel. Bruk som kaldemulgator er også mulig. På grunn av sin honning-farge blir emulsjoner lyse- til vaniljegul. Oppvarming over 70 grader skulle unngås som hos alle lecitiner.
Det anbefales å la alle emulsjoner modne i ca 24 timer og røre de litt igjen slik at de kan ferdigutvikle konsistensen sin.
I kombinasjon med avokadoolje/avokadosmør danner lysolecitin veldig pleiende produkter med høy inntrekkningsevne, som gir mye fuktighet. Lysolecitin fluidiserer, dvs den frigir vann til huden, phytosteroler av avokadoolje/smør restrukturerer lipidbarrieren av den overste hudsjikt og binder vannet i huden.
Hvis huden er litt mer fet er det utmerket å bruke bare lysolecitin som emulgator, er huden litt mer tørr kan man godt blande inn en mer lipofil emulgator i tillegg, som lanolin eller cetylalkohol.

I oppskrifter som ikke frigir nok fuktighet, kan en tilsetning av 0,5-1% lysolecitin forbedre de betydelig.

Tilleggsinformasjon

milliliter

100, 250, 500