Hexe-BG-weiß

Cetylalkohol Lanette

Cetylalkohol er en lipofil fettstoff som blir brukt som co-emulgator, konsistensgiver, emollient (myk- og glattgjørende substans) og til å forbedre inntrekningsevnen av kremer og lotioner.

29.00 kr49.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Cetylalkohol (også kalt for  palmitylalkohol ) er et lipofilt fettstoff med smeltepunkt på 49 grader. Cetylalkohol blir brukt som co-emulgator, til å gi konsistens som emollient (myk- og glattgjørende substans) og til å forbedre inntrekningsevnen av produktet. Primær blir den brukt i kremer, lotions og hårpleieprodukter. Den gir et glatt hudfølelse uten at den føles fet. Særlig i håndkremer er denne effekten ønsket.

Cetylalkohol kan ikke løses opp i vann, men hvis man tilsetter en annen emulgator, som for eksempel Lysolecitin blir den som alle andre lipidemulgatorer og danner flytende kristalline gel strukturer, som lagrer vann som depot.

Cetylalkohol blir smeltet med de andre oljer/smør/voks i fettfasen, og som vanlig med de tempererte vannfaser emulgert. Særlig i forbindelse med Avokado- og Mangosmør gir den kremer og lotioner som får en herlig myk konsistens.

Dosering: ved hånd- og fotkremer ca 1,5-2,5%, ansiktskremer og kroppslotioner 0,5 til maks 1,5%. I hårpleiemidler blir den som regel dosert med 2-6%, sammen med Lysolecitin flytende

 

INCI: Cetyl Alcohol
Farge: hvit
Opprinnelse: plantebasert
Dosering: tilsettes fettfasen, smeltepunkt 48-54 grader 0,5-1,5 ansiktskremer/lotions. 1,5-2,5% hånd og fotkremer, 2-6% hårsjampo, hårbalsam, dusjgel og make-up-produkter.

Tilleggsinformasjon

gramm

100, 50