Hexe-BG-weiß

Jojobaolje kaldpresset

Jojobaolje er egentlig et flytende voks. Den er veldig stabil mot oksidasjon og veldig lenge holdbart. Jojobaolje er nesten uten lukt og antiallergen og egner seg som basisolje for alle hudtyper, særlig tørr, stresset og uren hud. Jojobaolje balansert fuktighetsreguleringen og bidrar at huden blir myk og elastisk. Utmerket til kremer for veldig sensitiv hud.

249.00 kr895.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Jojobaolje er enestående i verden av vegetabilske oljer… den er egentlig ikke et olje, men kjemisk sett et voks. Dvs at fettsyrene er ikke forbundet med glycerin, men ester.

Den blir presset av frukten til jojoba-treet som vokser i tørre, varme områder på jorden. Treet blir bare rundt 3m høy, men driver røttene sine ofte over 9 meter inn i ørkenjord. Frøene inneholder ca 50% olje.

Dette er grunnen hvorfor jojobaolje er veldig vanskelig å omdanne for mikroorganismer og derfor er mye bedre holdbart enn de vanlige oljer. Den er også utmerket til stabilisering av andre oljer, som har det lettere å oksidere i kremer og pleieprodukter.

Den legger seg som en fin film beskyttende over huden, og beskytter og holder fuktigheten tilbake. Den er antiallergen og mild også på betent hud.

Bruker man jojobaolje som basisolje i kremer og andre emulsjoner, kan man godt bruke mindre konserveringsmidler. Egenskapet som voks og den høye vitamin E innhold til jojobaolje hindrer mikroorganismenes vekst.

Den er utmerket også til uttrekk av planter og urter, og brukes også ofte som massasjeolje, eller basisolje for duftoljer. I dag finner man den i mange kosmetiske og farmasøytiske produkter.

Fargen er middels- til sterk gul og lukten er veldig svak.

INCI: Simmondsia chinensis seed oil
Bruksområder: Hårpleie, såper, massasjeolje, badeolje, kremer, salver, leppepomader

Opprinnelsesland: Peru

Flammepunkt: > 200 °C
Forsåpningstall: 66 mg NaOH/ g, 95 mg KOH/g
Jodtall: 85
Fettsyresammensetning:
Eicosensyre: 65,0 – 80,0 %
Erucasyre:    10,0 – 22,0 %

Tilleggsinformasjon

milliliter

1000, 250, 500