Hexe-BG-weiß

D-Panthenol (Provitamin B5)

Panthenol (Dexpanthenol), også kjent som provitamin B5, er den relevante delen av koenzym A som regulerer de regenererende stoffskifteprosessene i huden. Den blir produsert av mikroorganismer (bakterier) Den blir ofte brukt i produkter til småbarn, sårsalver og kremer for oversensitiv hud fordi den fremmer nydannelse av hudceller. D- Panthenol er et flytende, litt klebrig stoff som enkelt kann løses opp i vann eller alkohol. Brukes i kremer, lotioner, salver, sjampo, ansiktsvann m.m. som en del av sluttfasen (etter avkjøling). Dosering: 4-12%
Virker regenererende, reparerende, fuktighetsbevarende og beskyttende. Velegnet til alle hud- og hårtyper.

66.00 kr199.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Virkning i sårsalver:
Panthenol fremmer nydannelse av hudceller. Huden vår beskytter oss fra mikroorganismer som virus, bakterier og sopp og andre innvirkninger fra miljøet. Når vi har et sår, kann huden ikke lenger virke som en barriere og vi er i fare til å bli enda mer skadet. Panthenol hjelper kroppen til å danne nye hudceller så fort som mulig, sår gror igjen betydelig kjappere.
Panthenol for fuktighet i huden og anti-aging
Panthenol akselerer ikke bare prosessen av helberedelse av sår, men øker også fuktigheten i huden, beskytter mot hudsykdommer og hjelper mot hudaldring. Hvis det blir tat topp av huden skjer et lite vidunder: Panthenol blir omdannet til Pantothensyre, altså vitamin B5 og fremmer lipidsyntesen slik at huden kan danne mer fettstoffer. Det betyr ikke at huden blir fetere. Lipidene i de øverste hudsjikter har også endel andre funksjoner. De sørger for at huden er elastisk,og kann holde fuktighet. Hvis lipidsyntesen er forstyrret, får man tørr hud og barrieren blir svekket. Slik kann man ofte forhindre utbrudd av neurodermitis, rosasea og psoriasis med en panthenol kreme

Panthenol mot solbrenthet og før solbading
Virkningen av panthenol mot solbrenthet er veldig god kjent til mange. At den skynder frem nydannelse av hudceller, hjelper huden til å regenerere. Men også før solbading hjelper panthenol idet det styrker huden. Studier viser at UV-stråling svekker lipidsyntesen i huden, noe panthenol virker imot, fordi den fremmer akkurat denne hudfunksjonen. Slik virker det mot solbetinget tap av fuktighet, huden blir mer elastisk og barrierefunksjonen intakt.
Panthenol kann brukes til alle hudtyper og ikke bare til sårbehandling. Særlig moden, stresset og sensitiv hud profitterer av panthenol. Den er veldig god kompatibelt og skulle ha sin faste plass i hudpleieproduktene våre. Spesiell i vinterkremer gir den utmerket beskyttelse til både ung og moden hud.
Kilde: tysk legeblad Ärzteblatt – Dexpanthenol Wirkmechanismus aufgeklärt

INCI: Panthenol
Bruk: kremer, lotioner, ansiktsvann, salver, hårpleiemidler, solkreme
Virkning: regenererende, betennelsesdempende, sårbehandling, kløe beskyttende og mykgjørende
Konsistens: litt klebrig

Tilleggsinformasjon

gramm

100, 30