Hexe-BG-weiß

Allantoin

Allantoin finnes i naturen bla i roten av valurt (Symphytum officinalis), beter og kålrot, kastanjer, lønntre og hvetekim. Den virker lindrene og fremmer celledeling og regenerering. Velegnet til tørr hud, sensitiv hud og skadet hud.
Den blir veldig ofte brukt i farmasøytiske kremer til behandling av sår (eksemer, lette forbrenninger, kutt), arr, hudsykdommer og til å mykgjøre hard hud.
Også i barnekremer finnes det ofte Allantoin, ved siden av D-Panthenol
Meget fin virkestoff for vinterkremer og trøtt, tørr hud.

25.00 kr99.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

INCI: Allantoin

Opprinnelsesland: Frankrike

Bruk:
Allantoin kann løses opp i vann, men bare til en konsentrasjon av ca 0,5%. Best er å bruke litt varmt vann, men ikke over 80 grader til å forbedre oppløsningsevnen. Det må passes på doseringen fordi den vil krystallisere ut igjen hvis andelen overstiger 0,5%.
Vanligvis bruker man en konsentrasjon som utgjør 0,1-0,2% i forhold til mengden av det ferdige produktet. Slike lave konsentrasjoner oppløser seg uten problemer.
Dosering:
Allantoin blir brukt veldig sparsomt pga av dens høye virkningsgrad. Hovedsakelig anbefales det til barberingskremer, after-balsam, hudemulsjoner, akne-kremer, sjampo mot flass og solpreparater.
Allantoin er et virkestoff som virker betennelseshemmende, sårtilhelende, celle-regenererende og keratolytiske (mykgjørende) og hudpleiende. Særlig til hud med eksem eller Akne, til pleie av arr, tørr og betent hud, men også mot flass i hårpleiemidler.
Den kann også brukes til tannkjøttpleie i munnvann eller tannkrem

Tilleggsinformasjon

gramm

100, 25