Hexe-BG-weiß

Emul PR

95.00 kr300.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Dermofeel® Emul PR (også kalt for Dermofeel® PGPR) er en ikke-ionisk, polymerisk emulgator som er laget av glycerin og ricinolsyren fra castorolje. Den er ecosertifisert og tillat i bruk av naturkosmetikk. Ved siden av kosmetikkproduksjon brukes den også i matlaging og er beskrevet der som innholdsstoff E 476. Emul PR er meget hudvennlig og også egnet til allergikere.

Dermofeel® Emul PR egner seg utmerket til produksjon av vann-i-olje emulsjoner og kan emulgere opp til 80%vann. Særlig for lotioner og body-melk er den helt fantastisk i bruk.  Innholdsstoffet polyricinolsyreester, senker viskositeten av emulsjoner, slik at de blir mer flytende. Vil man lage en fastere kreme med den, så anbefales det å bruke diverse smør og voks for bedre konsistens og stivhet. Den oksidative stabilitet av Emul PR predestinerer denne emulgatoren for preparater til solbeskyttelse.

Med hensyn til pH verdien er den veldig ukomplisert, men som alle vann-i-olje emulsjoner kan den bli litt ustabil, hvis den blir for ofte utsatt skiftende temperaturer

Produsenten av Dermofeel® Emul PR angir at den også kan brukes til kaldrørte emulsjoner uten oppvarming av fett- og vannfase.

Bruk gjerne små mengder av konsistensgivere som bivoks, plantesmør eller Cetylalkohol. Oppskrifter med bivoks blir beskrevet som fin og kremete og virket ikke ‘voksaktig’ på huden ved bruk av Emul PR.

For kremelaging smelter man emulgatoren opp, sammen med fettfasen til ca 75-80 grader og drypper så inn vannfasen. Emulsjoner med Emul PR må homogeniseres og vispes med stavmikseren veldig nøye i begynnelsen. Så snart emulsjonen er stabilt, kan den røres rolig med skje eller visp til den er nedkjølt.

Emulsjonen med Dermofeel® Emul PR er alltid ganske flytende i begynnelsen og først med homogenisering får de aprupt konsistens. Vi anbefaler å bruke stavmikser en gang til når kremen/lotionen har en temperatur på rundt 30 grader en gang til til å være sikkert at emulsjonen blir stabilt og alle fettandeler har krystallisert igjen.

Dermofeel® Emul PR danner ren hvite Emulsjoner med høy glans med lett flytende konsistens, som føles helt annerledes enn vanlige vann-i-olje kremer. Likevel trekker de ganske kjapt inn i huden og etterlater et følelse av mykhet uten fettig tyngde.

Ved ekte vann-iolje emulsjoner gir allerede måten av emulsjonsdannelse en viss beskyttelse av mikroorganismer fordi vannmolekylene er omgitt av lipider og får ingen direkte kontakt med oksygen. Men avhengig av forpakningen kan emulsjonen begynne å «svette» og få en tendens til å mugne. Derfor skal det alltid brukes konservering eller litt alkohol i oppskriften, som ved alle emulsjoner.

Bruker man alkohol er det viktig å jobbe kjapt at ikke den fordamper, mens man rører. Men også etter litt nedkjøling kan det dryppes inn tinkturer.

INCI: Polyglyceryl-3 polyricinoleate
Utseende: nesten klar til litt brunlig viskos væske
Grunnstoffer: plantebasert

Brukskonsentrasjoner: Lotion 2,0 – 3,0 %, Kreme 3,0 – 5,0 %, Oljebad 10%, Deodorant til roll-on-flaske: 5%

Tilleggsinformasjon

milliliter

100, 250, 500