Hexe-BG-weiß

Aprikosekjerneolje kaldpresset økologisk

Aprikosenkjernolje blir presset av de finhakkete kjernene av aprikosfrukter. Aprikosekjerneolje har en pleiende, beroligende virkning og hjelper mot tørr og sprukket hud. Kremer med aprikosekjerneolje trekker inn godt og etterlater ingen ‘film’ på huden. Fuktigheten blir lagret bedre og huden ser frisk og glødende ut.

Aprikosekjerneolje er egnet for alle hudtyper og brukes ofte også i produkter til babypleie.

89.00 kr589.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Aprikosekjerneolje blir presset ut av kjernene til aprikoser. Det lille varmeelskende aprikostreet blir hovedsakelig dyrket rundt Middelhavet. Aprikosekjerneolje blir også brukt som matolje. Mens matoljen blir presset ut av hybridiserte søte aprikoser, blir aprikosekjerneolje til naturkosmetikk også vunnet av ville aprikoser, som er ganske bittert, men har flere virkestoffer, som gir oljen en sart lukt som mandler pga amygdalin-innholdet.
Den høye andelen av oljesyrer gjør den ganske oksidasjonsstabil. Aprikosekjerneolje blir ofte brukt både i kosmetiske og farmasøytiske salver og kremer.
Aprikosekjerneolje kan brukes på samme måte som avokadoolje som universell basisolje. Den blir som regel veldig bra tolerert av veldig sensibel hud og har en fin inntrekningsevne.
I mange artikler blir den også beskrevet som ‘rik med enzymer’, men disse er i selve fruktkjøttet av aprikosen og ikke i oljen.
På grunn av sin mildhet er den utmerket også pur til babypleie og make-up-fjerner. Aprikosekjerneolje sørger for et jevn, glatt hud, beroliger irritert og tørr hud og trekker inn veldig bra, men ikke så veldig dypt.

Oppskrifter med aprikosekjerneolje har mye til felles med de med mandelolje, men er lettere på huden pga den høyere andelen av den verdifulle linolsyren.
Aprikosekjerneolje er utmerket i oppskrifter til lette dagskremer/fuktighetskremer. Den kann godt kombineres med for eksempel druekjerneolje (for mer fet hud) eller et linolsyrerik olje som nattlysolje for mer tørr hud,og med bringebærfrøolje eller papayaekstrekt for moden hud. Her bør det brukes litt jojobaolje til stabilisering av antioksidantene.

INCI: Prunus armeniaca oil
Bruksområde: såper, salver (leppebalsam),  kremer, massasjeoljer, hårpleieprodukter

Produktdetaljer:

Opprinnelsesland: Pakistan/Tyrkia

Utseende: middels til mørkegul

Flammepunkt: > 200 °C

Forsåpningstall:135 mg NaOH/g, 190 mg KOH/g
Jodtall: 105
Fettsyresammensetning:
Oljesyre:     54,0 – 70,0 %
Linolsyre: 12,0 – 35,0 %

Tilleggsinformasjon

milliliter

100, 1000, 250, 500