Hexe-BG-weiß

Kokosolje luktfri, økologisk

700 g i beger

Luktfri raffinert kokosolje til både matlaging og hjemmetilvirkning av kosmetikkprodukter eller kokossåpe.

 

149.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Kokosnøtt er frukten av kokospalmen som hører hjemme i de fuktige varme tropiske områder. Den blir hovedsakelig dyrket på Fillipinene, Indonesia, Thailand og India. Men også i Tahiti, hvor den er grunnlag av den veldig gamle, velkjente og verdifulle Monoi Tiaré. Fruktkjøtt av kokosnøtt inneholder ca 70% fett. Den blir strimlet og presset til å utvinne kokosoljen, som er fast ved romtemperatur, derfor blir den også kalt kokossmør.
Nativ ubehandlet kokossmør lukter og smaker veldig som kokosnøtt. Derfor blir den gjerne raffinert og filtrert, også til å fjerne andre urenheter. Kokosolje i matkvalitet er nesten alltid raffinert.
Kokosolje er hvit og smelter umiddelbart på huden. Den består hovedsakelig av mettete fettsyrer som gir den et lang holdbarhet. Den inneholder mange vitaminer og mineralstoffer og kalsium, magnesium, natrium, kalium og diverse aminosyrer. Fordi den inneholder mye laurinsyre hører den til de lauriniske oljer som har en viss virkning mot bakterier, gjærsopp, og til og med mot noen få virus. Den andre syren i kokosolje, caprylsyren, skal også virke antiviral.
Kokosolje blir mye brukt i kosmetikk. Den trekker ikke veldig dypt inn, men danner en beskyttende film på huden som hjelper mot uttørkning. I hårpleie blir hodebunn og hår oljet inn med kokosolje over natt mot flass og tørr hår. Også som deodorant er kokosolje sammen med for eksempel det naturlige Decalact Deo helt utmerket.
Fordi kokosolje er veldig mild kan den også brukes for småbarn, særlig pur mot melkeskurv. Dessuten kan den forbedre hudstrukturen ved cellutite og striper i graviditet.
Også for fast bodybutter, bodymelts, massasjebars og creambars er kokosolje glimrende fordi den smelter umiddelbart silkemyk på huden pga kroppstemperaturen. Kokosolje gjelder som komedogen lipid (kan danne komedoner) og skulle helst ikke brukes hvis man har fet hud.
I såper, dusjsåper og sjampoer virker kokosolje uttørkende. Den blir likevel brukt fordi innhold av myristinsyre danner en fin skum, Men den kan da gjerne byttes med bomullfrøolje som har like gode skumdannende egenskaper uten at den tørker ut huden etter forsåpning. En annen mulighet til å få mer skum er at man løser opp litt silke eller ull i luten.
Det har blitt veldig modern, særlig i Norge å bytte ut den gamle kjernesåpen med ren kokosoljesåpe de siste år.

INCI: Cocos nucifera oil
Bruk: matfett, hårpleiemidler, kremer, bodybutter, creambars, solkremer, deodorant, bademidler såper, massasjeoljer…

Produktdetaljer:

Opprinnelsesland: Nederland
utseende/lukt: hvit, fast /luktfri
Flammepunkt: > 200 °C
Forsåpningstall: 183 mg NaOH/g, 257 mg KOH/mg
Jodtall: 9
Fettsyresammensetning:
Laurinsyre:    40,0 – 56,0 %
Myristinsyre: 13,0 – 23,0 %
Kvalitet: økologisk