Hexe-BG-weiß

Glyserin 98-101% palmefri, økologisk

Glyserin 98 – 101% palmoljefri BIO blir framstilt av økosertifisert mais- og sojaolje. I naturkosmetikk bruker man glyserin som fuktighetsgivende virkemiddel. Glyserin binder vannmolekyler i huden og hindrer at den tørker ut og blir glatt og elastisk.

275.00 kr539.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Glyserin er kjemisk sett en alkohol, og blir derfor også kalt for glyserol. Konvensjonell glyserin blir ofte framstilt av mineraloljeindustrien av propan. I dag blir det produsert også mye vegetabilsk glyserin som biprodukt av biodiesel-industrien, mens den naturlige økologiske blir vunnet fram med hjelp av forsåpning av vegetabilske oljer. Vår glyserin blir produsert av øko-sertifisert mais- og soyaolje. Den fargeløs, luktfri, hygroskopisk (vannbindende) og mykgjørende.
Glyserin kan ikke oppløses i fett og olje, men løses opp i vann eller alkohol.
Glyserin er en viktig del av fuktighetsdannende kosmetikk og er alltid med i produkter med NMF, natural moisturizing factors. NMF sørger for at ytterste hudsjikten ikke tørker ut. Fordi glyserinmolekylene er så små, kann de bli tatt opp veldig bra av huden og trekker inn dypt inn i epidermis.
Fordi den binder vann, sørger glyserin for at hudens fuktighet ikke fordamper og blir i huden. Dette bevirker at huden blir glattere og mer elastisk, noe som særlig moden hud profitterer god av. De siste år har man også funnet ut at glyserin stabiliserer barrierefunksjonen av huden. Derfor er glyserin også et eksellent virkestoff mot tørr hud.
Ofte hører man at glyserin derimot tørker huden ut. Som med nesten alt er det mengden som avgjør virkningen. Bruker man ekstrem høye doseringer av glyserin (over 30%) i en krem, kan det faktisk virke omvendt og ikke bare binde fuktigheten ut fra produktet og fra luften, men også fra hudcellene. Men dette skjer bare når man bruker alt for mye glyserin og alt for lite vann/hydrolat i produktet. Konsentrasjoner opp til 15% av det ferdige produktet er alltid fuktighetsgivende, ikke uttørkende. Vanligvis bruker man ca 3-5% i kremer/lotioner, litt mer i håndkrem (10-15%), og 1-5% i hårpleieprodukter.
Glyserin trekker inn dypere i huden enn mange andre fuktighetsgivende substanser som urea, sodium PCA eller natriumlaktat. Slik mindrer det den uttørkende og hudirriterende virkning av mange industrielle tensider og emulgatorer. Derfor tilsetter industrien ofte litt større mengder glyserin i dusjgel, flytende såpe og sjampo.
Som klassisk fuktighetsbindende middel har glyserin vært brukt lenge i kosmetikkindustrien. Men glyserin kan bli framstilt både av mineralolje og planteoljer. Mens den konvensjonelle kosmetikkindustrien bruker hovedsakelig mineralolje-glyserin er det økologisk plantebasert glyserin som blir brukt i naturkosmetikk. Mens det mineralolje-baserte gjelder som billig fyllestoff, er plantebasert økologisk glyserin betydelig dyrere, men også renere av skadestoffer.

I andre sammenhenger brukes glyserin også som flekk fjerner (rødvin, frukt) og til å forhindre lukt i vannlåser. I mat- og drikkevarer forhindrer den uttørking og som fyllstoff i lav-fett dietter. Også væske av e-sigaretter er laget av glyserin.

INCI: Glycerin
Bruksområde: Kremer, lotioner, sjampo, dusjsåpe, hårspray
Produktdetaljer:
Opprinnelsesland: India
Utseende: klar
Flammepunkt: 160 °C
Koketemperatur: 290 °C
Syretall: maks. 1 mg KOH/g
Vanninnhold: maks. 0,7 %
Renhet:  98 – 101 % (basert på tørrmasse)
Kvalitet: BIO øko-sertifisert

Tilleggsinformasjon

milliliter

1000, 500