Hexe-BG-weiß

Bomullsfrø-olje

I hjemmelaget kosmetikk er bomullfrøolje fortsatt litt ny, men som komponent sammen med andre planteoljer øker den høye vitamin E og A innhold stabiliteten av kremer og gir de en myk konsistens og pleiende følelse på huden.

I mange land er bomullfrøolje, mest brukt til matlaging, men den skulle ikke varmes opp for mye fordi det ødelegger vitaminene. Oljen er ypperlig mot mangel av vitamin E.

39.00 kr648.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Bomullfrøolje har blitt mer og mer populært de siste år, både til å lage kosmetikk og i matlaging. Oljen er veldig stabil på grunn av sin meget høye vitamin A og vitamin E innhold. Flere og flere verdsetter oljen for sine fuktighetsgivende og celle-regenererende egenskaper i sine kosmetikkprodukter, ikke minst fordi den har i tillegg litt solfaktor og blokkerer rundt 20% av UV-stråling som kokosolje uten å være så ‘tungt’ på huden.

Bomullfrøolje er også utmerket i såpelaging til erstatning av det veldig omstridte palmeolje. Den gir en veldig fin og stabilt skum i såpen, er ikke så dyrt og kan brukes i alle slags såper.

INCI: Gossypium herbaceum seed oil

Bruksområde: Salver, Kremer, Såper, Lotioner

Opprinnelsesland: Nederland

Utseende/ duft: lysegul/ karakteristisk

Flammepunkt: >200 °C

Forsåpningstall: 137 mg NaOH/g, 195 mg KOH/g

Jodtall: 105-115

Fettsyrer: Linolsyre 45-60%, Palmitinsyre 17-28%

 

Tilleggsinformasjon

milliliter

100, 1000, 250, 30, 500