Hexe-BG-weiß

Vitamin e antiox Tocopherol økologisk

Økologisk vitamin-e fra solsikkeolje. GMO-fri og rent. Brukes til ekstra pleiende og antioksidant tilsetning i kremer, lepomader og salver og som naturlig konservering

76.00 kr597.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Vitamin E, (d-Alpha-Tocopherol) er veldig hudpleiende og virker som antioksidans. Dvs det kan ‘fange’ frie radikaler som skader hudcellene, for eksempel etter UV-stråling. Slik forhindrer det at disse ødelegger (oksiderer) lipidene (fettstrukturer) i huden. Derfor skulle det blandes inn litt vitamin e i alle fettfaser av kremer eller salver.

Vitamin e gir huden også bedre evner til å beholde fuktigheten og forbedrer det såkalte hudrelief. Huden blir glattere og smidigere. Andre viktige egenskaper av vitamin e er at den fremmer fornyelse av celler og virker mot betennelser. Slik skynder det at sår gror kjappere igjen og hindrer arr.

Som naturlig antioksidants virker det også som konserveringsmiddel for salver. Det forhindrer at oljene blir harsk. Særlig oljer med høyt innhold av flerumettete fettsyrer er utsatt.

Vitamin e/Tocopherol er ved siden av D-Panthenol (provitamin B5) et av de mest kjente hudpleiende vitaminer og er særlig viktig i kosmetikk. Pga sin beskyttelse mot solskader, skulle det alltid være med i kremer/lotioner til solbeskyttelse.

I salver, lepomade osv er det en utmerket konserveringsmiddel, som både pleier og konserverer samtidig.

Bruk:

dryppes i det ferdige håndvarme produktet. Konsentrasjon ca 1-3%, i spesiell pleiende produkter 4-5%

Brukes i salver, kremer, deodorant, solbeskyttelse, lepomade, hårpleie mm

Kvalitet: 100% plantebasert fra økologisk solsikkeolje

INCI:Tocpherol, Helianthus Annuus seed oil

 

Tilleggsinformasjon

milliliter

10, 100, 30