Sår og pleiesalve med propolis og ringblomst

Helt aktuelt lagde jeg ringblomst-propolissalve….jaja…barnebarna. Et lite sår her, en liten ripe der… det finnes ikke blod, men mange mange tårer og selvfølgelig gjør det vondt. Altså må bestemora hjelpe litt og trylle noe fram med skattene i heksekjøkkenet.

På irritert hud eller enkle sår. Hos barn smøres det på såret og det må da alltid gjøres i forbindelse med en stooor klem, et kyss og litt trøste-søtt, for eksempel honning-godis e.l. Barnebarna vil i dag alltid absolutt ha salven smørt på hver gang noe gjør litt vondt, med eller uten godis. En liten dryss på barnekneet, klem og kyss, og verden er i orden igjen.

Hos voksne kan du la det være med godis. Men også på voksnes sprukne såre lepper, albuer, og på sprukne hundelabber osv er den utmerket å bruke..
Pappa min er helt begeistret og tok ei krukke hjem med en gang. Han bruker salven mot sine sprukne hender og føtter og hyller salvens pleiende egenskaper og virkning.


Ingrediensene i fet skrift nedenfor er linket til produktene hos forhandlere vi bruker. Vi selger ingen ingredienser selv, of legger ut våre oppskrifter bare til inspirasjon. Linkene til produktene er bare ment som hjelp at man unngår evig leting for hvor man får tak i tingene. Vi kan derfor ikke gi garanti for tilgjengelighet i butikkene, kvalitet eller pris. Klikk på navnet av stoffen og så åpnes det i ny fane.

Hvis vi bruker ingredienser som ikke finnes i en nettbutikk, så skriver vi under oppskriften hvor vi får tak i de.

Selvfølgelig gis det også andre butikker og produsenter, hvis du vil lete fram selv 🙂

Ingredienser

30 g Ringblomstolje (eller laget selv)
30 g Hvetekimolje
12 g Bivoks
50 g Lanolin anhydrid (ullfett)
20 dråper (1 ml) 50% propolistinktur* (eller 1,5 ml 30%)
5 dråper vitamin e /Tocopherol
6-10 dråper eterisk patchouliolje eller eterisk lavendelolje

Beste propolistinktur jeg hittil har kjøpt er norsk og fra birøkteren Georg Grødem fra Gamletun Gård i Sandnes. I motsetning til de alt for tynne propolistinkturer fra utlandet, sparer de ikke på selve propolis. De selger den som:

Spray: på eksemer, sår, osv. Virker helt magisk på våteksem på hunder

Dråper med pipette: Perfekt for å dryppe i salver og kremer, men også i vann til å skylle munnen når man har tannkjøttproblemer eller sår hals mm.
De har tinktur både med 30% og 50% propolis. Best er å skrive mail, SMS, eller ringe de til å bestille. Prisen er for 30 ml 30% kr 199,- og for 30 ml 50% kr 249,-

Bestilles hos:

Gamletun Gård ,Lutsiveien 95, 4309 Sandnes

Mail: post@gamletun.no

Telefon: 46 65 50 20

 

Fremgangsmåte

Smelt bivoks og lanolin og hell inn oljene. Rør og bland de sammen godt og la det kjøle ned litt mens du rører litt videre. Når miksturen begynner å herde, drypp inn propolistinktur, vitamin e/Tocopherol og eterisk olje.
Fyll salven i glasskrukker og sett lokket på umiddelbart at ikke den eteriske oljen fordufter med en gang.

Share this post