Hexe-BG-weiß

Xanthan gum transparent

naturlig fortyknings- og geleringsmiddel som blir brukt både i matlaging og laging av naturkosmetikk.

28.00 kr52.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Xanthan er et naturlig fortyknings- og geleringsmiddel som blir brukt både i matlaging og laging av naturkosmetikk. Xanthan blir produsert av mikroorganismer (Xanthomonas campestis)som fermenterer sukkerholdige substrater. Etterpå blir det renset med alkohol, tørket og malt.
Med sine utmerkete stabiliserende, fortynende og samtidig veldig hudvennlige egenskaper har xanthan blitt veldig populært i naturkosmetikk. Den brukes blant annet til kremer, geleer, lotioner, tanngel, dusjsåper, sjampoo flytende såper og i dekorativ kosmetikk som i mascara.
Xantan er en av de sterkeste midler til å binde vann og konsentrasjonen er vanligvis aldri høyere enn 0,1-5%. Xanthanpulveret kan danne små klumper når den røres opp i vann, men de forsvinner ganske fort. Geléen blir også stabil i sur og alkalisk miljø. Gelé som er laget med xanthan er litt som pudding og ikke gjennomsiktig klar. Til å forhindre klumper kan man også dispergere xanthan i glyserin først, hvis man ikke vil vente til de løser seg opp i vann selv.
Det er også mulig å lage gel- duft-dispenser med xanthan og eteriske oljer. Konsentrasjonen er da litt høyere til ca 25%. Gelblokkene kan settes i rommet og duften vil spre seg i lufta når vannet fordamper etter hvert.
I matlaging brukes xanthan ofte til desserter, i syltetøy, supper, sås, ketchup og majones, i is og i bakevarer eller som kostfiber i joghurt osv.
Produktdetaljer
INCI: Xanthan gum
200 mesh
Som tilsetning i mat: E 415

Tilleggsinformasjon

gramm

10, 25