Hexe-BG-weiß

Titandioksid

» Det perfekte hvit» Kjemisk ren titandioxid (mineral) til farging av såpe, sminke og som solfaktor i solkremer.

 

41.00 kr385.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Titandioksid, kjemisk TiO2, også kalt for «det perfekte hvitt» eller Titan(IV)-oksid, er et naturlig mineral. Industriell nytteverdi ble først oppdaget i 1908 i Norge, og siden har det blitt brukt som uskadelig, miljøvennlig hvit pigment rundt hele verden på nesten alle områder. I mat, kosmetikk, maling, plastproduksjon osv. Titandioksid er lysbestandig, rimelig, ikke giftig, miljøvennlig og også tillatt i matproduksjonen som E171.
Stoffet brukes ofte i kosmetikkindustrien, deriblant i tatoveringer, sminkeprodukter, såper og i solkrem. Det brukes i nesten all solkrem på grunn av dets høye brytningsindeks, som gjør at det absorberer mesteparten av de skadelige UV-strålene, og omdanner dem til energi i form av varme.

Titandioksid har flere INCI betegnelser, men er alltid det samme stoffet. INCI: Titanium Dioxide eller C.I. 77891 eller pigment white 6. Vår titandioksid er absolutt fri av nanopartikler. Stoffet har en stor dekkevne og kan ikke løses opp i vann. Kronos Titan i Fredrikstad er en av verdens største produsenter av titanoksid.

Bruksområde: næringsmidler og kosmetikk.(Sminke, såpefarge, solkremer)
Oppbevares lukket og tørt.

Tilleggsinformasjon

gramm

100, 1000, 500