Hexe-BG-weiß

Stearinsyre plantebasert

Plantebasert stearinsyre granulat til konsistensgiver og beskyttende pleiestoff i kremer/lotioner og til fast stabil skum i såper

42.00 kr204.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Stearinsyre er en plantebasert mettet fettsyre og utgjør ca 10% av hudens fett- og talglipidene. Oljer med stor andel av stearinsyre og andre mettete fettsyrer virker avskjermende, reparerer vår naturlig hydro-lipid-film på huden og beskytter huden fra ytre innvirkninger.
Stearinsyre finnes i mange oljer og smør, særlig i kakaosmør.
I emulsjoner virker den konistensgivende. Men man skulle unngå stearinsyre, hvis man har tendenser til fet hud.
Stearinsyre blir også gjerne brukt i såper, særlig barberingssåper. Den gir såpen hardhet og veldig mye stabilt skum. Granulat.

INCI: Stearic Acid
Kort formel: C18:0
Kjemisk Betegnelse: Oktadekansyre
Smeltepunktpunkt: 69,6 °C
Flammepunkt: 196 °C
Typ: Mettet Fettsyre
Bruk: kreme, lotioner (til konsistensgiver, pleiende stoff, beskyttelse mot vær og vind), såper (mye fast og stabil skum)

Tilleggsinformasjon

gramm

100, 1000, 500