Hexe-BG-weiß

SLSA Sodium Lauryl Sulfoacetate

Økosertifisert, mild, anionisk tensid basert på kokosolje med mange bruksområder. Meget høy vaskevirkning og meget stabil og mye skum. Brukes i badebomber, sjampo, skumbad, badesalt/pulver, dusjsåpe. Må ikke forveksles med det omstridte SLS ( Sodium Lauryl Sulfate) som blir ofte brukt av konvensjonell kosmetikk-industri

69.00 kr129.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Sodium Lauryl Sulfoacetate, forkortet til SLSA blir også kalt natriumdodecylsulfoacetat.
SLSA er et øko-sertifisert antionisk basis- og co-tensid med ca 65% vaskeaktive substanser. SLSA baseres på fettsyrer av kokosolje og er et kondensat av dens laurylsyre og salter av eddiksyre.
Den blir solgt som fin hvit pulver med en partikkelstørrelse av omtrent 39 µm. pH-verdien i en 5% vannløsning er litt sur og ligger på omtrent 6,3.
INCI betegnelsen Sodium Lauryl Sulfoacetate blir ofte forvekslet med en annen stoff som blir brukt av den konvensjonelle kosmetikkindustrien og som er veldig omstridt: Sodium Lauryl Sulfate. Noe som forvirrer mange forbrukere. Men SLSA er mye mildere og irriterer ikke huden. Enda mildere enn SLSA er Betain , som blir hovedsakelig brukt i babysjampo og babyskumbad.
Virkning og kosmetisk bruk:
Den største fordelen av SLSA er skumdannelsen. Tensidet danner mye og stabil skum uavhengig av pH-verdien av vannet. Den har en utmerket rensningsevne og kan øke vaske- og fettløsekraften i naturkosmetiske såper betydelig.
Også det store bruksspekteret gjør SLSA veldig populært. Etter faste og pulveriserte vaskeprodukter for ansikt, kropp og hår (i badebomber, badepraliner, solid sjampo) kan den brukes oppløst i vann eller olje i vaske- eller dusjgel, bademelk og flytende sjampo.
Konsentrasjonen er vanligvis på 3%-20% av det ferdige produktet. Man skal helst ikke bruke mer enn det. Ønsker man enda mer skum anbefaler vi å bruke Betain til høyere konsentrasjoner.
Bruk
Fordi pulveret er så fin og støver litt, anbefaler vi pustevern. Det smaker veldig streng og sterk ‚såpe‘ hvis man får noe av det i munnen.
I badesalt,- pulver, praliner, bomber og i såkalte solid bars kan man bruke SLSA som den er.
Bruk i sjampo eller flytende dusjsåpe krever at man løser opp SLSA i veldig varmt, helst kokende vann først. Bruk 5 ganger eller mer vann enn SLSA pulver (målet i gramm) og varm det opp i vannet mens du rører til løsningen er helt klar. Etterpå kan du blande den inn i dine produkter. Det skummer litt mens pulveret løser seg opp.
Dosering:
Vanlig dosering av pulveret er:
I milde sjampoer, dusjsåper til ansiktsvask (pga øyekontakt) 1-3%
I godt rensende sjampoer og dusjgel til kropp: 3–12 %
I Badebomber, badepraliner, badepulver/salt, bubble bars: 10–20 %
Særlig i sjampoer anbefaler vi at man begynner med 2-3%. Den rensende effekten er tydelig allerede i denne konsentrasjonen. Øk doseringen til du er fornøyd.

INCI: Sodium Lauryl Sulfoacetate

Bruksområder: såper, dusjsåper, sjampo, badebomber, badesalt/pulver mm

økosertifisert anionisk tensid

Tilleggsinformasjon

gramm

100, 50