Hexe-BG-weiß

Ringblomstolje (Calendula)

Ringblomstolje er mest brukt i vinterkremer, ringblomstsalve og i sårsalver. Kostbart olje med mange gode innholdsstoffer for en sunn, frisk hud. For mer informasjon, se på produktbeskrivelse nedenfor.

129.00 kr490.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

«Calendula», som er det andre navnet av ringblomsten kommer opprinnelig fra middelhavsområdet, men er veldig polulært som ettårig hageblomst i Norge.

Ringblomsten inneholder mange verdifulle stoffer. Allantoin, Calendulin og Carotinoider er de viktigste når det gjelder kosmetiske produkter.

Ringblomst kommer alltid til innsats når man har problemer med huden. Eksem, sår, sprukken hud er der den viser sin fulle virkning. Hvis man har irritert hud, pleier ringblomstolje den fint og smidig igjen. Ringblomstoljen gir tilbake fuktighet og fett som huden har tapt. I tillegg virker den hudregenererende, mot betennelser og er smertelindrende ved små sår eller betennelser.

Men ikke bare huden profitterer fra ringblomstolje. Ringblomstolje brukes også gjerne som naturmedisin mot lette depresjoner og tretthet.

Vår ringblomstolje er uttrekt i økologisk sojaolje som gjør den ekstra rik på vitamin e

INCI: Olus oil, Calendula officinalis flower extract, Tocopherol
Bruk: Kremer, salver, hårpleie, deodoranter, lepomader mm
Opprinnelsesland: Tyskland
Utseende/lukt: klar, lysegul/karakteristisk

Flammepunkt: > 200 °C
Forsåpningstall: 0,1355 NAOH/g 0,190g KOH/g
Iodtall: 120 – 141
Fettsyre sammensetning:Linolsyre: 48,0 – 59,0 %, Oljesyre: 17,0 – 30,0 %

Tilleggsinformasjon

milliliter

100, 250, 500