Hexe-BG-weiß

Nypefrøolje

Økologisk kaldpresset nypefrøolje til kremer, lotioner, badeolje, salver. Utmerket i nattkremer som anti-aging kreme eller mot strekkmerker og arr. Brukes også i solkremer.

85.00 kr566.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Naturlig økologisk kaldpresset nypefrøolje, som blir laget av villrosenes frukter, blir brukt mot tørr, sprukket hud og mot flass. Den fremmer regenereringsprosessen og bygger opp kollagen, som hjelper å lagre fuktighet i huden.
Nypefrøolje har fra gammelt av blitt brukt mot arr og strekkmerker ved graviditet. Fordi den fremmer celledeling regenererer vevet fortere. Blir den brukt på ferske arr, så forsvinner de ofte helt eller blir i hvert fall betydelig blassere og flatere. Nypefrøolje er også kjent for sine utmerkede virkninger mot aldring og er virkestoff i mange anti-aging-kremer. Bruker man det regelmessig kan det utsette linjer og rynker.
Kaldpresset nypefrøolje øker solfaktoren av huden. Hvis man allerede er litt brun, kan det brukes som solbeskyttelse. Uten tilsetninger har oljen ca solfaktor 4. Men nypefrøolje er rød og kan farge tekstiler!

Oljer som tørker fort og har mange verdifulle innholdsstoffer, særlig antioksidanter, er lysømfintlig og kan bli kjapt til harpiks. Nypefrøolje skal derfor lagres lukket, kjølig og mørkt og skal brukes opp i løpet av 2-3 måneder.

 

INCI: Rose Seed Oil
Bruk: (Natte- og sol-) kremer, lotioner, salver, badeoljer
Produktdetaljer:
Opprinnelsesland: Chile
Forsåpningstall: 139 mg NaOH/g, 185 – 195 mg KOH/g
Jodtall: 152 – 176
Fettyresammensetning:
Linolensyre: 18,0 – 38,0 %
Linolsyre: 35,0 – 60,0 %
Kvalitet: Økologisk

Tilleggsinformasjon

Dimensjoner I/A
milliliter

10, 100, 30