Hexe-BG-weiß

Nattlysfrøolje

Virkestoffolje til anti-aging kremer og kremer eller salver mot tørr, flasset, betent eller sprukket hud. Inneholder mye linol- og linolensyre.

38.00 kr799.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Den tooårige nattelysplanten er en plante fra ‘den nye’ verden og ble importert som neophyt til Europa fra ca 400 års siden.Frøene inneholder ca 24% olje, som blir presset, eller ekstrahert med CO2. Fordi den har svært mange antioksidanter er den nokså instabil og blir ofte stabilisert med vitamin e.
Oljen av nattelysfrø er preget av en ekstraordinært høy innhold av essensielle fettsyren linolsyre som er utmerket mot tørr og sprukket hud og flass. Den inneholder også den veldig sjeldne gamma-linolensyren (ca. 9-14%) som gjør den predestinert for både inn- og utvendig bruk for hud som lider ved dermatitis eller betennelser.
Essensielle fettsyrer er viktige stoffer som er nødvendig for synthesen av phospholipider som danner membranene av hudcellene. Linol- og γ-linolensyre blir bygd inn i lipidstrukturen av huden og regenerer de. Huden blir glatt og tap av fuktighet blir minsket betydelig. Også uren hud eller hud plaget med akne proffiterer av nkremer med nattelysfrøolje.
Nattelysolje er et utmerket virkestoffolje og optimerer alle oppskrifter som har en oljesyre-rik basisolje, som for eksempel aprikosekjerneolje eller mandelolje. I kombinasjon med nypeføolje dekker den nesten hele spekteret av linolensyrer og gir optimale anti-aging produkter, eller for hud som er betent/irritert pga sol, kulde eller varme og stress.
Oljer som tørker fort og har mange verdifulle innholdstoffer, særlig antioksidanter, er lysømfintlig og kan bli kjapt til harpiks. Nattlysfrøolje skal derfor lagres lukket, kjølig og mørkt og skal brukes opp i løpet av 2-3 måneder.

INCI: Oenothera biennis oil
Bruk: kremer, lotioner, hudoljer, salver,
Produktdetaljer:
Opprinnelsesland: Nederland
Flammepunkt: >200 °C
Forsåpningstall: 134 mg NaOH/g, 189 mg KOH/g
Jodtall: 145 – 162
Fettyresammensetning:
Gamma-linolensyre: 9-14%
Linolsyre: 75-85%
Oljesyre: 7%
Palmitinsyre: 6%
Stearinsyre: 2%
Kvalitet: økologisk, kaldpresset, raffinert

 

Tilleggsinformasjon

milliliter

10, 100, 30, 500