Hexe-BG-weiß

Mangosmør

Myk lett fruktsmør. Glimrende erstatning av sheasmør eller kakaosmør som kjennes litt lettere på huden. Mangosmør ble mer og mer populært de siste år etter flere skandaler om barnearbeid i produksjon av kakaosmør.

Kan brukes til kremer, såper, massasjesmør, hårpleieprodukter og som erstatning av både Shea- og kakaosmør.

209.00 kr459.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Nativ mangosmør blir vunnet av kjernene til mangofrukten. I India har den en flere tusen år gammel tradisjon, mens den kom til Europa de siste 30 år. Mangosmør blir mer og mer populært etter det ble mange oppslag i media om barnearbeid i kakaosmørproduksjonen.

Den kan godt byttes ut delvis eller helt som litt ekstra luksus i oppskrifter med kakaosmør, fordi den har omtrent samme smelteegenskaper men kjennes litt lettere på huden. Mangosmør inneholder også litt mer palmitinsyre enn Shea smør.

Den markedsdominerende effekten av mangosmør skyldes smørets innsats som mild lipid som kan brukes i alle produkter med lett konsistens. Den kjennes ikke så ‘fet’ på huden som kakaosmør eller sheasmør.

Den er omtrent like hard som kakaosmør, og er derfor en god erstatning for den.

INCI: Mangifera Indica (Mango) Seed Butter

INCI: Butyrospermum parkii butter
Bruksområde: Kremer, lotioner, dusjsåpe, hårpleieprodukter, Bodybutter, Body-Melt, Leppebalsam, Såpe
Opprinnelsesland: Nederland
Utseende: fast, hvit

Smeltepunkt: 31–39 °C
Flammepunkt: > 200 °C

Forsåpningstall 133,9 mg NaOH/g, 188 mg KOH/g
Jodtall: 59

Fettsyresammensetning:
Oljesyre:        44,0 – 53,0 %

Stearinsyre: 33,0 – 44,0 %

Palmitinsyre (6,7-9,7%)

Linolsyre (3,6–6,9 %),

Ararchinsyre (2,5–4,7 %),

Tocopheroler (vitamin e) 13 mg/100 g

Tilleggsinformasjon

gramm

300, 700