Hexe-BG-weiß

Lavendel eterisk olje

Eterisk olje av økologisk lavendel blir vunnet med hjelp av destillering med vanndamp Lavendel lukter mild og klar. Den eteriske oljen blir brukt i parfymer, såper, massasjeoljer og i aromaterapi. På grunn av sin antiseptisk og betennelseshemmende virkning har den alltid blitt brukt mot urenheter i huden og mot kløe etter insektstikk. Lavendelolje harmonerer veldig bra med eteriske oljer av sitrus, peppermynte og geranium.

119.00 kr850.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Ekte lavendel vokser i hele området rundt Middelhavet. Den kan bli opp til 1 meter høy og har over 160 forskjellige innholdstoffer. Lavendel er balanserende og beroligende. Den bringer tankene ‘i midten’ igjen. Budskapet av lavendel er å ‘skape klarhet i livet’

Ekte lavendel vokser vill og det er ganske krevende å høste den fra hånd. Til å få 1 liter eterisk olje trenger man ca 160 kilo lavendelblomster. Oljen av slik høsting blir ofte betegnet som Fjell-lavendel, lavendel ekstra eller vill fjell-lavendel.

Den blir imidlertid også dyrket på store åkrer, både konvensjonell og økologisk og høstet med maskiner. Oljen av slike monokulturer blir betegnet som ‘fin lavendel’ og man trenger ca 120 kg blomster til 1 liter olje, som inneholder omtrent 140 forskjellige innholdsstoffer.

Lavendelens ‘tamme bror’, en kryssning mellom flere ville lavendelarter, er kalt for Lavandin. Eterisk Lavandin-olje blir mest brukt til såpelaging fordi den er betydelig billigere enn ekte lavendelolje. Den har fortsatt mellom 80 og 100 forskjellige innholdsstoffer. Lavandin er ‘melkekua’ av industrien og finnes bare i dyrket form, fordi frøene er sterile og vil ikke spire. Den må formeres med stiklinger. Til gjengjeld trenger man ‘bare’ 70 kilo lavendelrisper til 1 liter olje.

Den ble brukt i parfyme, såpe og som luftaroma allerede av de gamle romere, og er fortsatt et viktig ingrediens i dag.

I gourmetkjøkkenet er lavendel en høy verdsatt råstoff og krydder. Middelhavskjøkkenet er ingenting uten sine 3 viktigste krydder lavendel, rosmarin og oregano.

Den klassiske duften av lavendel gjenerobret sin plass, både i kjøkkenet, kosmetikk og naturmedisin de siste årene. Allerede navnet, som kommer fra latinsk ‘lavare’, sier hva som er programmet: den renser, vasker. Dette er den knappe beskrivelsen av virkningen av lavendel både på fysisk og psykisk evne. Altså fra sårbehandling, over behandling av soppsykdommer, til avskrekkelse av mus og skadeinsekter som bladlus.

I naturmedisin og aromaterapi brukes ekte lavendel mot hudproblemer, søvnløshet, anspenthet, muskel- puste og fordøyelsesproblemer. Den er alltid med i behandling og balansering av høy eller lav blodtrykk, forkjølelser og svake vener. Den skal virke smertelindrende, hjertestyrkende og beroligende og hjelpe mot søvnproblemer når tankene får ikke ro.

INCI: Lavandula angustifolia (lavender) flower oil
Botanisk Navn: Lavandula angustifolia
Bruksområde: kremer, såpe, badetilsetninger, parfyme, massasjeolje, duftlamper, hårpleieprodukter

Produktdetaljer:
Produksjonsmåte: destillering med vanndamp
Flammepunkt: + 71 °C

 

Tilleggsinformasjon

milliliter

10, 100, 30