Hexe-BG-weiß

Bergamott (bergaptenfri) eterisk olje

Budskapet av bergamotten er ‘kom ut av mørket og dans til lyset’. Et bedre beskrivelse kunne man ikke gi til den friske herlige duften av sitrus og sommer. Utmerket i duftlamper på mørke triste dager og som oppmuntrende duft i kreme, såpe eller hårsjampo. Vår bergamottolje er bergaptenfri, og øker ikke sensibilitet mot lys på huden. Den kan derfor brukes ubekymret både i parfymer, såper og kremer.

108.00 kr769.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Bergamott er en sitrusfrukt som først og fremst dyrkes i Kalabria, helt sør i Italia. Frukten blir ikke spist, men dyrkes bare til produksjon av eterisk olje som lukter veldig sterk sitron/appelsin. Den har i flere århundre blitt brukt i parfyme og gir også det originale Kølnisch Wasser 4711 sin typiske duft. Bergamottfrukt ser ut som en appelsin med fargen av en sitron. Oljen blir vunnet ved kaldpressing av skall og 200 kilo fruktskall gir ca 1 liter eterisk olje.

Mange kjenner den også i smak av Earl Grey Te og Generalsnus.

Eterisk olje av bergamotten er litt dyrere enn sine slektninger fra sitrusgruppen, fordi den blir bare dyrket til vinning av eterisk olje, mens i produksjonen av sitron o blodappelsin fruktsaftproduksjonen står i hovedfokus og skallene er bare et biprodukt.

I aromaterapi blir bergamotten sett som den sterkeste blant sitrusduftene mot depresjoner. Den skal også virke hormonregulerende og oppmuntrende og blir gjerne brukt mot angsttilstander, PMS, stress, og spisevansker, men også mot feber og blærekatarr. På dager man føler seg nærmere depresjon enn solsiden av livet skal 1 dråpe bergamottolje i kombinasjon med 1 dråpe muskatellersalvie blandet i 30 ml mandelolje bringe solen tilbake til hjertet, hvis man setter 1 dråpe av miksturen i nakken og på pulsområdene ved hendene.

På grunn av sin antiseptisk virkning brukes bergamottolje også ofte i pleieprodukter mot akne og uren, fet hud.

Vår bergamottolje inneholder ikke bergapten, en stoff som vanligvis finnes i de mer billigere varianter av bergamottolje. Bergamottolje som inneholder bergapten skal helst ikke brukes på huden i større doser, fordi den kan øke sensibiliteten mot lys og kan føre til allergiske reaksjoner.

Bergamottolje harmonerer veldig fint med oljer av kamille, citronella, palmarosa og Ylang Ylang

INCI: Citrus aurantium bergamia fruit oil
Botanisk Navn:Citrus Bergamia Risso et Poiteau
Bruksområder: kremer, såper, lotioner, hårpleieprodukter, massasjeoljer, parfyme, aromaterapi, duftlampe
Produktdetaljer:

Opprinnelsesland: Italia

Produksjon: kaldpressing av fruktskall

Utseende: gulgrønn til gulbrun

Flammepunkt:  + 56 °C

Kvalitet: bergaptenfri

Tilleggsinformasjon

milliliter

10, 100, 30