Hexe-BG-weiß

Avokadoolje økologisk rå

Avokadoolje er en viktig basisolje for mange kremer, emulsioner og andre pleiemidler. Den trekker dypt inn og transporterer viktige næringsstoffene inn i huden. Avokadoolje er utmerket til pleie av solbrent eller betent hud og støtter celleregenerering. Utmerket også til baby-pleie. Rå, grønn avokadoolje inneholder mye av de viktige vitaminer A, D und E og er derfor ekstra næringsrik.

156.00 kr540.00 kr inkl. Mva

Beskrivelse

Avokadoolje blir presset ut av selve fruktkjøtt av avokado. I motsetning til raffinert avokadoolje er den native oljen alltid mørkegul til dypt grønn, fordi det ikke ble filtrert bort så mange av de gode innholdsstoffene, som for eksempel persin.
De viktigste innholdsstoffene er phytosteroler, lecitin og vitaminene A, E og D. Samlet innhold av tocopheroler er ikke veldig høy, men består nesten utelukkende av det hud- og stoffskifteaktiviserende α-Tocopherol, (vitamin E)

Den inneholder både umettete (linolsyre) og mettete (palmitinsyre) fettsyrer og er relativ tolerant mot sterk oppvarming. Men man skulle unngå temperaturer over 75 grader til å ikke skade vitamin E- innholdet.
Bortsett fra at den er utrolig sunt i kosthold, er den også en veldig viktig ingrediens i kosmetikk. Den fremmer regenerasjon av celler og blir brukt til pleie av tørr, sprukket, hud, og særlig til ‘bæreolje’ for diverse kosmetiske innholds- og tilsetningsstoffer som eteriske oljer, allantoin, hyaluronsyre osv. Den trekker inn dypt og virker som ‘ledeskinner’ til virkestoffene og øker dermed virksomheten og effissiens av disse.
Den høye andelen av palitoleinsyre (som man finner også i macadamianøttolje, avellana- og tindvedfruktolje) gjør den veldig mild også mot sensibel, irritert eller såret hud.
Phytosteroler hjelper å opprettholde eller gjenoppbygge barrierefunksjonen av huden, fordi de likner vår egen cholesterol i huden og kan erstatte den og dermed sette i gang produksjon av celler.
I emulsjoner er avokadoolje utpreget konsistensgivende og fremmer intrekningsevnen.
Avokadoolje er ofte brukt som høyvirksom ingrediens i salver/kremer ved neurodermitis og til behandling av arr.
Noen ganger dannes det ‘tåke’ eller små flak i oljen. Dette er normalt og bare viser at oljen er naturlig, rå og av høy kvalitet. Kvaliteten er altså på ingen måte nedsatt.
INCI: Persea gratissima oil
Bruk: Kreme, salver, body-butter, after-sun-produkter, dusjgel, håpleie, babypleie
Opprinnelsesland: USA / Nederland / Sørafrika/ Mexiko
Utseende/luktlysegrønn til mørkegrønn / karakteristisk
Flamme punkt: > 200 °C
Forsåpningstall: 133,5 mg NaOH/g 194 mg KOH/g
Jodtall: 85
Fettsyresammensetning:
Linolsyre (ca. 9–15 %), Palmitinsyre (ca. 15–23 %), Palmitoleinsyre (ca. 5–13 %), Phytosteriner, Vitaminer A, D und E, α-Tocopherol (ca. 8–15 mg/100 g), Lecithin, Carotinoider, Squalan. Oljesyre: 50,0 – 74,0 %

 

Tilleggsinformasjon

milliliter

1000, 250, 500